Christian-Péligri-Champagne.jpg

Champagne Christian Péligri holder til i Colombey-les-Deux-Églises, den lille søvnig landsby, som stemplede ind i historiebyerne fordi det var her, at general de Gaulle tilbragte sine sidste år. Vi er på Côte des Bar i den sydligste del af Côte des Blancs og her producerer Christian sammen med sin kone Sylvia, datteren Claire og svigersønnen Cyril blandt andet denne fine Brut Reserve, som samtidig også de senere år har været en Blanc-de-Blanc.

Altså ren Chardonnay fra en række små parceller på Côte des Bar (den sydlige selvstændige del af Côte des Blancs) som efter alle stilke er fjernet gærer i rustfrit og efter den malolaktiske gæring er veloverstået sammenstikkes med op til 20% af en "vin de reserve", som også udelukkende er skabt på Chardonnay. Efter den fornyede gæring modner vinen 24 måneder i flaskerne inden bundfaldet skydes bort og Champagneproppen kommer på plads sammen med en velafstemt dosage på 8-9g.

En dejlig frem for alt rent smagende Champagne hvor dosagen ikke skygger for friskheden og hvor den relativt korte flaskemodning betyder, at frugten, den milde charme som Chardonnay bringer med sig og mineraliteten på charmerende vis kommer i centrum. Samtidig også en Champagne som, selvom den er uden årgang, ikke har nogen ambitioner om at smage ens år efter år. Denne er for eksempel domineret af frugt fra 2017-årgangen, og når det til næste år bliver 2018's tur vil profilen forandres en lille smule, hvilket gør det lidt mere spændende at følge vinen år efter år.

Fin som aperitif sammen med sprød butterdej med forskellige salte toppings, men også fin sammen med for eksempel en æble eller pæretærte. Det har franskmændene for længst opdaget!  

fla.png

Årgang: NV

Land: Frankrig

Region: Champagne

Distrikt: Côte des Bar

ProducentChampagne: Christian Péligri

Vinmager: Institut œnologique de Champagne

DruerChardonnay: (100 %)

Nettoindhold: 0,75 l

Lukkeanordning: Champagneprop

Antal flasker produceret: 20000

Produktionsform: Konventionel

Alkoholprocent: 12,2 %

PH-værdi: 3,07

Restsukker: 8,09 g/l

Syreindhold: 4,95 g/l

Svovlindhold: 60 mg/l

Lagring: 24 måneder med gærresterne i flaskerne.

Forventet holdbarhed: 3-4 år fra degorgement.

Serveringstemperatur: 7 - 9 °C